Plattfot forklart

Plattfot forklart

Plattfot forklart

Mange som har flate føtter kan føle det som om at deres føtter er unormale, men det er helt enkelt ikke riktig. Alle føtter er ulike, og viss din er av den flatere sorten kan du iverksette tiltak for å lindre enhver form for smerte eller ubehag du måtte oppleve.

Hva er plattfot?

For mange mennesker fester senene i foten på en måte som løfter midten av fotsålen. Man bruker å si at du er plattfot (eller har nedsunkede fotbuer) dersom du har minimal bue eller ingen bue- hele fotsålen er komplett i kontakt med bakken når du står. Når du går barbeint i sanden vil sporene etter deg vise et komplett omriss av hele foten.

Symptomer på plattfot

Plattfot, eller lave buer, kan i enkelte tilfeller resultere i ubehag eller smerter i buen eller hælen. Spesielt gjelder dette om man går eller står mye på hardt underlag. Folk med flate føtter vil også kunne oppleve at det er vanskelig å finne sko som passer godt og er komfortable. Enkelte vil også få smerter som går lengre enn foten og påvirker leggen, kneet, hoften og ryggen. Når føttene er rammet kan hele kroppen måtte lide.

Årsaker til plattfot

Formen til føttene er fremfor alt bestemt av dine gener. De fleste har flate føtter som små barn siden de interne strukturene da ikke har utviklet seg helt ennå. Etterhvert som man blir eldre vil mange utvikle en synlig kontur i midten av føttene. Enkelte utvikler ikke dette. Begge tilstandene er å anse som normale.

Du kan ha en tydelig bue og miste den med årene av mange årsaker. Du kan ha hatt en akutt skade i buen eller hatt et overtråkk. Overvekt vil legge ekstra belastning på foten hvilket kan føre til flate føtter. Helt enkelt det å bli eldre er også et problem siden dine buer kan bli flatere med tiden. Sykdommer som reumatoid artritt og diabetes kan også være faktorer som bidrar til denne tilstanden.

Superfeet hjelper for flate buer

Den støttende formen til Superfeet såler gir deg strukturen og dempingen dine føtter lengter etter og vil bekjempe tretthet og verk forårsaket av å stå og gå på hardt underlag.

Hvilken Superfeet er best flate føtter?

For å finne den riktige Superfeet sålen så start med skoene dine. Hva slags sko bruker du?

Hva gjør du når du bruker de skoene? Vi syns du fortjener å oppleve Jeg- har- aldri- vist- at -mine -føtter- kunne- føles- så -bra- fordelene som Superfeet formen gir alle dine typer av fottøy. Derfor lager vi såler for hverdags og dress-sko, såler for høye hæler, såler for fjellstøvler, såler for joggesko, såler for vinteraktiviteter, såler for skøyter med mer

Vi vet at føtter (og sko!) kommer i mange ulike former og størrelser. Når du tilfører skoene dine den hæl omfavnende, bue hjelpende formen til Superfeet, gir du føttene dine (uansett form) den personlige strukturen og støtten de trenger.

Relaterte Produkter